НОВИ КНИГИ

Брой III-IV/2014 (55-56) 

 

 

"ДЕМОКРАТУРА ИЛИ ДИКТАТУРА НА ДЕМОКРАЦИЯТА" –

РОМАН-ЕСЕ ОТ ЛЮБОМИР ЧОЛАКОВ

 

"Разобличенията на демокрацията като политическа система се сипят от всяка страница на книгата и, което е най-интересното: оказва се, че тези разобличения се съдържат не толкова в някакви нови и непознати факти, обстоятелства и явления - а в нов, неочакван поглед към вече известни ни неща, за които несъмнено читателят неведнъж ще каже сам на себе си: „Да, това го знаех, ама как не съм се сетил?“ Така е, в един взет напосоки пример от книгата, с финансирането на Руската революция от 1917 г. - всеки що-годе грамотен в историческо отношение читател знае, че първи Съединените американски щати установяват дипломатически връзки през 1922 г. с новопоявилия се Съветски съюз, но малцина са се замисляли над това странно обстоятелство, освен ако не са имали специални интереси към темата. И когато авторът на „Демократура...“ ни предложи както да се замислим над това, така и да го свържем с известния факт, че болшевишката революция е финансирана от банкерски акули на Уолстрийт начело с небезизвестния Якоб Шифт, внезапно се оказваме изправени пред богат материал за размисъл, който може да ни отведе до сериозни обобщения върху самата природа на демокрацията. И така нататък - подобни неочаквани ракурси към известни и недотам факти ни се предлагат изобилно в тази книга, която очевидно е обречена да разбие мисловните стереотипи на не едно съзнание. 
Едно е сигурно: „Демократура или Диктатура на демокрацията“ предлага не просто изненадващо навлизане в една на пръв поглед позната до баналност тема - която тема в тази книга буквално бива взривена до основите, за да се разчисти терен за нов прочит както на историята, така и на съвременността, в която сме потопени. Не, това е цяла поредица от приключения по пътя на мисълта към освобождаване от сковаващите я стереотипи, към разрушаване на невидимите бариери пред нея, издигани от медии, партии, политически и идеологически централи, правителствени и „неправителствени“ организации - и прочие, както ги нарича авторът, „пипала на демократичния октопод“. 
Всеки, който държи в ръцете си (или, по-точно: вижда върху екрана си, защото книгата се продава само в електронен вид) това ново произведение на българската есеистична романистика, може да разчита на едно: приключението е гарантирано." 

 

Владимир Маринов

 

 

Книгата "Демократура или Диктатура на демокрацията" може да бъде получена чрез пощенска пратка с наложен платеж. Цената е 18 лв + 3 лв пощенски разходи (за България).

Поръчки се правят на e-mail: gualtom@abv.bg;

или в профила на издателството във Facebook на следния линк:

Профил на Независимо авторско издателство "Тилилея"

или в профила на самия автор във Facebook (за читателите, които желаят да получат книгата с автограф :-) ) на следния линк:

Профил на Любомир Чолаков във Facebook

 

Съдържание на романа-есе "Демократура или Диктатура на демокрацията":

Увод - Бащата-изрод на демокрацията;

Глава 1 - Договорът на сатаната

Глава 2 - До люлката на комунизма

Глава 3 - Подлите технологии на демокрацията

Глава 4 - Уточнените недостатъци

Глава 5 - Демокрацията - медицинско отклонение

Глава 6 - Свободата на словото като информационна война

Глава 7 - Цената на демократичния рай

Глава 8 - Демократичната война

Глава 9 - Рогатият идол на демократичната митология

Глава 10 - Вандея

Глава 11 - Как зомби-демократите надминаха комунистите

Глава 12 - Технология на манипулацията

Глава 13 - Демокрацията унищожава Европа

Глава 14 - Как да се борим срещу демокрацията?

Глава 15 - Злият испански губернатор

Глава 16 - Най-страшната болест на демокрацията

Глава 17 - Защо е червена шапчицата на Червената шапчица?

Глава 18 - Тамплиери, хуманисти и масони в един и същи строй

Глава 19 - Зловещият извор

Заключение

 

При закупуване на отделни глави Уводът и Заключението са заедно съответно с Първа и Деветнадесета глава.

Обем: 736 хил. знака (409 стандартни машинописни страници).

 

Информацията за книгата е от сайта "ДЕМОКРАТУРА или Диктатура на демокрацията".

 

 

 

  


Публикувано в  на: 25.01.2015.

Брой III-IV/2014 (55-56)


В брой 55-56: Andysan. Историята на една уникална снимка Андрий Будугай. Образът на Тарас Шевченко в рецепцията на българските културни дейци Мариана Дафчева. Ангел (разказ) Мариана Дафчева. Рак (разказ) Диана Тончева. Корени (разказ) Диана Тончева. Тефтери (разказ) Диана Тончева. Знам, че ме гледаш (разказ) Andysan. За първичния взрив Борислав Гърдев. Вазов и Стамболов Живко Войников. Розетата от Плиска — българският вариант на "Звездата на маговете" Бойко Златев. "Духовност без викалпи" или резултатите от добрите намерения Нови книги: Стоян Вълев. Да прецакаш Чърчил Нови книги: Демократура или диктатура на демокрацията роман-есе от Любомир Чолаков.  ● Георги Н. Николов. "Вървя, заслушан в глухите си стъпки..." Андрей Зелински. Жалони на научния път. 8. Научната мисъл срещу ентропията на времето Бойко Златев. За Танев, Канов и Шарли