НОВИ КНИГИ

Бр. II - 2009 (35)


 

 

ПЕТО ИЗДАНИЕ НА "ПРИКАЗКА ЗА ДОБРОТАТА"

 

 

Фондация „Сълзица за Вас” представя петото издание на „Приказка за Добротата” - уникална картинна книга, нарисувана с благотворителна цел през 1993г. от 7 годишната Сълзица Борисова, патрон на Фондацията. Стиховете са на майка й – поетесата и актрисата Тоня Борисова, родственица на летописеца Захари Стоянов.

Сълзица рисува книжката с убеждението, че всеки, ако поиска може да бъде Добър и да прави Добро, че Добротата ни обединява и прави Човеци, колкото и да сме различни!

Книгата е предназначена за деца от предучилищна и начална училищна възраст и е одобрена през 1999г. от МОН като учебно помагало по родна реч и изобразително изкуство. Досегашните издания успешно са използвани в учебния процес чрез разнообразни педагогически и методически подходи: самостоятелни занимания и такива, с участието на цялото семейство; колективно концертно рисуване, арттерапия на деца с увреждания; драматизации, театър на сенките, представяне като мюзикъл... Впечатляващи са постигнатите резултати: потискане на агресивността, способстване общуването между деца и възрастни; развиване на чувство за отговорност, стимулиране на желание за творческа изява и добротворчество.

Висока оценка и ценни препоръки за използване на книжката дава рецензентът й проф. Пламен Легкоступ: „Приказка за Добротата” носи посланието на едно детско сърце за толерантност, взаимопомощ, състрадание, другарство. Очарова с вярата в доброто начало и желанието да се прави добро - на всяка цена!

... Докато при децата от предучилищна възраст книжката способства формирането на умения за следване на формата и избор на цветови решения, то при тези, от начална училищна степен, тя въздейства с постигнатия синтез между изчистен рисунък и великолепна поезия! Всяка картина може да послужи за съставяне на разказ, способстващ развитието и обогатяването на речта”...

Цената на книжката е 5лв. При количества се правят отстъпки. Очакваме вашите поръчки: E-mail: tonia_borisova@abv.bg; GSM: +359898448854; +359877005111;

Фондация „Сълзица за Вас” подкрепя млади дарования в нужда, независимо от расова, етническа и религиозна принадлежност. Тя набира средства като представя творческите им изяви, мултиплицира и разпространява техни продукти. И петото издание на „Приказка за Добротата” ще служи за тези цели. Купувайки тази книжка, всеки родител ще достави радост на своето дете и ще помогне на друго - нуждаещо се от подкрепа и съпричастие, дарявайки му Живот и Бъдеще!

 

 
 

 

 

  

 


Публикувано в  на: 20.05.2009.

Бр. II - 2009 (35)