ЗВЕЗДИТЕ И НИЕ

Бр.25/април 2006


 

         

 

ПЪТЕШЕСТВИЯТА ПОЗВОЛЯВАТ ДА ВИДИШ ОТБЛИЗО ОНОВА, КОЕТО СИ ВИДЯЛ ОТГОРЕ

Интервю с космонавта Георгий Михайлович Гречко

 

Георгий Михайлович, Вие сте виждали земното кълбо не само отгоре, но и добре сте го опознали, пътешествайки, така да се каже измервайки с крачките си, загадъчните места на Планетата, допускайки нейните Тайни до сърцето си. Може би всики тези съкровища на древното строителство и високите знания на нашите предци са онази Отворена Книга на Природата, която съвременният човек невинаги може да прочете правилно, но въпреки това тя ни завладява и ни зове на път! Може би именно затова толкова обичате да пътешествате?

 Да, пътешествията позволяват да видиш отблизо това, което си видял отгоре. Вече няколко години се интересувам от древните обсерватории по света, много от които вече съм обиколил. Бях например в Ирландия, където има мощно мегалитно съоръжение, възрастта на което достига 4 хиляди години. Този проблем ме интересува като някаква връзка на Земята с Космоса.

 И сигурно египетските пирамиди също са някакъв обект за наблюдение на звездите?

 Най-вероятно да! Това е мое лично мнение, което може и да не е толкова ценно, защото не съм специалист в тази област.

Много ли са загадките, които пазят тези съкровени древни места? И наистина ли са толкова мълчаливи тези паметници на Вечността?

 Създава се впечатлението, че днес не е възможно да се построят такива пирамиди толкова бързо, колкото са били построени при такава едновремешна техника. Моето мнение може би не е научно, но ми се струва, че пирамидите са били построени от предишна цивилизация, която вероятно е загинала преди потопа, тъй като египтяните от онази цивилизация се различават много от днешните египтяни, доколкото нивото на цивилизацията на съвременните египтяни е много примитивно и сега те не биха могли да построят тези уникални пирамиди. А аз вече си позволявам да фантазирам за междузвездни съобщения, тъй като вътрешността на Хеопсовата пирамида ми напомня за неутринната обсерватория в Кавказ, където в планината са изкопани тунели, а в средата на планината са направени детектори за неутрино. А неутрино – това са такива частици, които преминават през междузвездното пространство без да се губят, пронизвайки Земята, Слънцето и т.н. И моето предположение е, че онези египтяни са могли да използват тези неутринни обсерватории за връзка с друга цивилизация, а съвременните египтян просто са използвали тези неутринни лаборатории, за да съхраняват в тях мумиите на фараоните. И нашата примитивна цивилизация е премахнала от пирамидите огледалното покритие. Всички пирамиди по-рано са блестяли на слънцето, и тези отркраднати от друга цивилизация огледални плочи хората са използвали, за да облицоват домовете си.

 Да, едни използват за възвишени цели, а други за себе си. И още повече, ако звездите изобщо не ги интересуват.

 А последните представители на нашата вече съвсем съвременна цивилизация сигурно изобщо ще разрушат и взривят всичко, защото сега ценностите са съвсем различни.

 Георгий Михайлович, Вие сте обиколили почти всички древни обсерватории по света, а аз съм била само в една – на Аркаим, това е в южната част на Челябинска област, в степта, близо до Казахстан. Откриването на Аркаим стана сравнително неотдавна. И онези Тайни, които Земята ни разкри на това място, са просто завладяващи...

 Какво говорите!

 Откриването на Аркаим стана сензация в света на учените, археолозите, историците. Наричат го “Руската Троя”. И възрастта на Аркаим се оказа по-голяма от тази на знаменития Стоунхендж, където сигурно сте били.

 Да, аз съм бил там. Стоунхендж – това без съмнение е обсерватория. И поразяват знанията на древните, и това, с какъв трепет те са се отнасяли към Небето в най-висшия смисъл на тази дума. Значи и на Урал са притежавали тези висши Знания, ако съдим по онези съоръжения, които показвате на снимките. Очевидно, този обект би трябвало много да заинтересува и астрономите.

 Разбира се! Аркаим като мощен магнит привлича в своята орбита не само астрономи, но и поклонници от всички краища на земята. И ми се струва, че Аркаим е свързан с незрима нишка и с пирамидите, и с онези обсерватории, които видяхме.

 Да, ще си позволя да се съглася с Вас. Тук е окачена снимка на египетските пирамиди, направена от Космоса. Поразителното е друго – тя изобразява поаса на Орион, т.е. като че ли Висшият Строител е проектирал този пояс върху Земята! И отгоре това много добре се вижда. Зрелището е завладяващо! Но защо именно пояса на Орион?! Значи, това съзвездие играе някаква роля и в нашата еволюция.

 Да. И Голямата Мечка се споменава в много Свещени Писания. И всички тези Сакрални Знания нашите предци са се опитвали да запазят във вид на символи в уникалното строителство на тези необичайни за нас обекти. А сомото Природа представлява живо олицетворение на тези “Звездни Писания”, внимателно пазейки всичко това, за да може човекът да се докосне до тези Знаци на Вечността.

 Разбира се, такива Знаци на Вечността са разпръснати по цялото земно кълбо. Например, аз съм ходил в Абакан, и там също има интересни обекти, само че не кръгли, като Аркаим и Стоунхендж, а квадратни. И там има два камъка, при които хората идват да се лекуват, като дакасват с гръб повърхността на камъка. И вероятно той притежава нещо, след като вече е придобил формата на гръб, след като хората са идвали на това място в продължение на много хилядолетия. Интересно е още и друго – много от камъните, които са били разпръснати там, са били прибрани в музея, и музейните работници почнали да се разболяват, обвинявайки за това загадъчните пратеници на вечността, тъй като тяхното излъчване вероятно въздейства върху организма.

 Какви необичайни места сте посещавали още и какво необикновено сте виждали в своите пътувания по света?

Бях в Испания, там в катедралата във Валенсия се намира Чашата на Граала. Бил съм в Непал, в Индия.

 Не ви ли се е случвало да се видите със Святослав Рьорих, когато сте били в Индия?

 Случвало ми се е. Това беше вече едно тъжно време. Той вече трудно произнасяше думите, и това което казваше, беше неразбираемо за нас. А край него се въртеше хубавичкото момиче, неговата секретарка, и уж ни предаваше онова, което казваше Святослав Николаевич: “Той каза това и това.” А казал ли е той това, не се знае. Вече беше в ход спорът за картините. Но най-вече запомних следната картина от индийския живот: под огромно дърво седят брамини, молят се, а около тях тичат маймуни. Това беше онази Индия, която е толкова различна от другите цивилизации.

 Харесвате ли творчеството на семейство Рьорих?

 Да, разбира се! Рьорихови са харесвани от всички космонавти, защото рисуват така, както космонавтът вижда Земята от орбитата. Може би тези майстори са виждали с някакво вътрешно зрение Земята от Космоса.

 Съгласен ли сте, че това е било едно велико семейство?

 Разбира се! Аз уважавам не онези, които лежат по гръб и нищо не вършат, а само дават съвети, а онези, които стават и правят нещо, за да подобрят живота на земята.

 Каква друга загадъчна следа остави в живота Ви Индия?

 Това беше слещата с Индира Ганди. Това беше една велика жена, която управляваше велика страна. И я хвалеха. При това, когато те хвалят приятели, това е нормално. А когато те хвалят враговете, това е наистина ценно. С нея не се съгласяваха за много неща опозиционните партии, но признавваха, че по-добър премиер за Индия няма!

 В какво се състоеше нейното величие?

 В простотата! По същество тя е велика, а в поведението си е обикновена! Нейното поведение не може да се сравни с това на нашите чиновници, които умеят само да се надуват. И когато журналистите я помолиха да се снима с космонавтите, тя спокойно направи това. И изпълняваше всички молби на журналистите: да дойде тук, да застане там. И когато свърши официалната част, тя ме хвана за ръка и ме доведе до масата: “Опитайте това, изяжте онова”. И след това се затича нанякъди, с такава лекота, че едва успявах да я настигна. И пътуваше с кола от типа на нашия “Запорожец”, без климатик в тази жега, докато богатите пътуваха с лимузини. На нея не й трябваше нищо, нито лимузини, нито да се надува! Вълнуваше я само благополучието на страната.

 Изглежда, че вие и досега усещате очарованието на нейната силна личност, когато си спомняте за тази уникална среща?

 Да! Тази жена направо ме потресе с дълбочината си, силата на волята си, с широкия си диапазон от познания.

Георгий Михайлович, през целия си живот Вие сте търсили отговори на измъчващи ви въпроси. Не беше ли тази жажда за знаниея, която ви издигна в Космоса? Кое е онова, което най-много Ви интересува в този живот? какно бихте искали да узнаете от онова, което още е неизвестно?

 Искам да доживея до срещата с извънземните. В света се случват много неща, но нищо не е ново. А ако биха дошли извънземните, това би било интересно. А онези летящи чинии, които летят сега, не са ми интересни. Защото те летят във вид на някакви сенки, на някакви петна, които нищо не доказва. Аз имам няколкоснимки, на които на планината Синай има “летяща чиния”, разбира се най-вероятно това е естествено образувание, от което се е получила такава красива форма. Но мен това ме влече и искам да отида на тази планина ако с очите си се убедя, че това не е голям бял камък с естествен произход, а “летяща чиния”, аз ще вляза в нея. Все пак умея да управлявам и мотоциклет, и кола, и и самолет, и ракета. И ако това е “летяща чиния”, ще се опитам да долетя обратно на нея, за да повярват всички, че те съществуват!

 Чудесно! Това ще бъде върхът!

 Освен това ще спестя пари за билет за връщане.

 Значи Вие вярвате, че тези “чинии” могат да съществуват?

 Разбира се! Аз вярвам, че те идват веднъж на всеки 3600 години!

 Откъде имате тази информация? Извънземните ли споделиха с вас тази тайна?

 Взех това от учението на Зхария Сичин, руснак по произход, той е живял в Палестина, работил е в Лондон. Той развива мисълта, че не сме създадени от природата, а извънземните са дошли на нашата планета в далечното минало и с помощта на генно инженерство са създали от човекоподобната маймуна човек. И уж те летят на планетата Небиру, която се приближава към Слънцето веднъж на 3600 години. Те са ни поверили планетата, която сега населяваме, за да я поддържаме в ред. Ние сме петата цивилизация на земята. И първите четири са се отнасяли лошо с планетат и са били унищожени. Третата цивилизация е била унищожена със серен огън, а четвъртата – с потоп. И съдейки по това, как сме започнали да разваляме планетата, нас те най-вероятно също ще ни унищожат или потопят.

 Наистина няма да им харесаме след всичко онова, което сме направили с планетата, която са ни поверили, това е сигурно!

 Трябва срочно да се променяме, да обичаме планетата, да се грижим за нея, да я украсяваме, да я пазим като наша собствена градина.

 Но как ще направим това. Та нали голяма част от човечеството не разбира това и дори не знае какно го чака. И мисли за съвсем други неща! Колоко време ни е останало до “отчета” пред нашите “създатели”?

 Съвсем малко! Идването им наближава. Дори е известн датата – 23 декември 2013 година! Много бих искал да се видя с тях и да поговорим. Как е при тях? Като при нас? Има ли там при тях живот? При нас живот няма! Може би при тях има?

 А на какъв език ще говорите с тях?

 Това е много интересен въпрос! Изглежда, че те много отдавна са дали на земляните език в Централна Африка, когато там е живеело племето Банту, което и досега живее там. И в много световни езици има думи, подобни на техния език. Може би това е първият земен език. И ако това е така, то е напълно вероятно, че те самите разбират не думи, не срички, не отделни звуци, а трептения на речта, на които може да бъде направен спектрален анализ.

 Както астрономите изследват с помощта на спектрален анализ радиосигналите от всяко небесно тяло?

 Да. затова е напълно възможно те да чуват не с уши, а с някакво друго чувство. И на какъвто и език да говорим, те ще ни разберат. нали речта, това са трептения, а всякакви трептения могат да се здапишат и изследват, и да бъде направен опит да се дешифрират.

 А по време на полет срещали ли сте извънземни? Зная, че обичате да отговаряте с шега, вие винаги сте отговаряли, че не. Но сега можете ли да кажете истината?

 Аз винаги казвам истината. Никога не съм ги виждал! Но много се надявам на онази среща през 2013 година.

 Може ли да има някъде в галактиката цивилизации, подобни на нашата?

 Не! Толкова лоши като нашата, не може да има! Може да има само по-добри!

 Но съществуват ли те във Вашите представи? Нали мнозина са уверени, че ние сме единствените и не са в състояние да допуснат мисълта, че Вселената е изградена върху разнообразие от форми и нива на живот.

 Разбира се, има други светове в звездния океан!

 Георгий Михайлович, много Ви благодаря за интересния разговор. Много искам да Ви пожелая да откриете за себе си онова, което още не сте открили на тази трета планета от слънчевата система. И моое би това откритие ще потвърди онези догадки или мисли, които се подреждат в някаква обща картина на мощната Тъкан на Вселената.

 

Интервюто взе Олимпиада Царегородцева, ръководител на Западно-Уралското отделение на Международната Лига за защита на Културата.

 

 

 

 

 

 

 
     

    

 


© Г.М.Гречко, Олимпиада Царегородцева

© Бойко Златев, превод. Публикувано в  на: 17.04.2006.

Бр.25/април 2006